Francúzsky čokoládový koláč s lesným ovocím
Tento koláč je jednoducho pohladenie na duši. Veľmi vďačný recept, rýchly a veľmi chutný. Nikdy nesmie chýbať na žiadnej rodinnej oslave či sviatku. Taktiež patrí medzi moje obľúbené jedlá ❤️.
Dúfam, že vám bude chutiť. 😊
POTREBUJEME
10 min príprava, 25 min pečenie
Na plnku:
200 g čokolády na varenie
150 g masla
200 g práškový cukor
1 lyžica polohrubej múky
5 vajec
Na povrch:
jahodový džem
jahody
maliny
čučoriedky
zopár lístkov mäty
tortová forma
POSTUP
1. Ako prvé si v rajničke roztopíme maslo spolu s čokoládou. Roztápame na miernom ohni a čokoládu pridávame k maslu po kúskoch aby nevznikli hrudky.
2. Do misky si dáme práškový cukor a zmiešame spolu s múkou.
3. Roztopenú čokoládu s maslom nalejeme do misky s cukrom a múkou a spoločne premiešame.
4. Keď sme zmes poriadne premiešali, pridáme 5 vajec a spolu poriadne premiešame do tekutej formy.
5. Nalejeme do vymastenej tortovej formy a dáme piecť do rúry na 180°C.
6. Po 25 až 35 min vyberieme koláč a položíme na tortovú formu vlhkú utierku. Necháme ho odpočívať asi polhodinu pokým neklesne.
7. Povrch natrieme džemom a ozdobíme ovocím a mätou podľa vlastného gusta.
8. Servírujeme.
TIP: Koláč má najlepšiu chuť keď sa skladuje v chladničke a servíruje ako studený. Taktiež ingrediencie pripravujeme výlučne ručným premiešavaním, nie pomocou kuchynského robota.
DOBRÚ CHUŤ!
Komentáre
Zverejnenie komentára